CatalanEspañol (spanish formal Internacional)
Donem VIDA a l'espai

Home Actualitat Consells Plagues de la gespa a l'estiu: la típula

Plagues de la gespa a l'estiu: la típula

Correu electrònic

Plagues de tipula gespa

La Típula és la larva de Típula Oleracea, una espècie de mosquit gegant de llargues potes, a qui li agraden les zones marítimes, d'hiverns suaus i molt plujosos, on ataca les zones de gespa o de prats naturals.

Les femelles d'aquest mosquit posen ous a la coberta vegetal. D'aquests ous neixen les larves, que són grises i dures i s'alimenten d'arrels i colls de les plantes durant el dia i, quan surten a la superfície, a la nit, de tiges i fulles.

Quan els atacs són importants (100 larves/m2), la gespa perd el seu sistema radicular, aixecant amb facilitat. Aquests atacs són ferotges, arribant a devastar grans extensions de gespa en hores, ja que eclosionen totes alhora. Aquestes praderies no són recuperables, ja que mengen la part del coll de l'arrel de la plàntula de gespa, separant fulles d'arrel i deixant a la plàntula sense brots.

La femella posa els ous a la gespa, en la nostra zona climàtica la primera generació és a mitjans de juny. Els ous eclosionen a les 2 setmanes i apareixen les larves, de gran voracitat. Aquestes ataquen entre juliol i setembre, devastant les gespes. A mitjans de juliol amb les reserves acumulades entren en fase de pupa. I a l'agost es converteixen en nous adults que provocaran una nova infestació, apareixent al setembre (2a generació) i en anys excepcionals en octubre (3a generació).

Per al seu control es poden realitzar tractaments preventius i curatius (en cas d'atac) i s'empren insecticides com Carbaril, Clorpirifos, Foxim, Fonofos, etc.

Les èpoques per a realitzar els tractaments preventius són a finals de juny, agost i setembre/octubre depenent dels anys. En anys més càlids s'han de fer fins a 4 tractaments i en anys menys càlids un mínim de 2.

Abans de l'aplicació s'ha de realitzar un reg previ per forçar les larves a pujar a la superfície a respirar. Llavors es realitza el tractament amb la matèria activa Clorpirifos a dosis indicades a la fitxa de seguretat i un cop tractat, realitzar un reg molt lleuger de segons per netejar la fulla i que no quedin residus en superfície.

Ambientalia comercialitza productes efetius pel tractament de la tipula, entre altres plages.

Pídenos presupuesto sin compromiso

 

Morrut roig de les palmeres

CAMPANYA DE TRACTAMENT PREVENTIU A LA SEVA ZONA:
Baix Llobregat, Barcelonès i Vallès.

Tractament de les palmeres

Truqui'ns per a realitzar el seu tractament a preu reduït.
Tel. 902 998 132
Preus especials per proximitat
Morrut roig de les palmeres


Actualitat

Nova biotrituradora més silenciosa i efectiva

Biotrituradora

Com cada any vam començar la temporada de poda amb la renovació de maquinària. Hem jubilat l'antiga trituradora que s'havia quedat obsoleta, per una biotrituradora més d'acord als nostres temps moderns de sostenibilitat.

Truqui'ns al 902 998 132

Demana pressupost sense compromís

Ambientalia financia su jardín